Grand Prix van Canada uitgesteld vanwege het coronavirus Formule 1

Grand Prix van Canada uitgesteld vanwege het coronavirus

Door Christian Moerman 07 april 2020 | 20:15


Het is inmiddels duidelijk dat ook de Grand Prix van Canada geen doorgang zal vinden op de geplande datum, dat maakte F1 via de officiële kanalen zojuist bekend. Het is de zoveelste afgelasting in een reeks races die getroffen zijn door het coronavirus.

Er werd eerder door diverse bronnen al gemeld dat de Grand Prix van Canada onder vuur lag. De Canadese overheid liet een inreisverbod gelden nadat de coronavirus-situatie wereldwijd uit de hand liep. Buurland Amerika heeft meer dan honderdduizend geïnfecteerde inwoners.

Het is volgens de promotor van het Circuit in Montreal niet meer realistisch om een Grand Prix te verwachten half juni. De Grand Prix zou op 14 juni plaatsvinden.

Twijfel over Grand Prix van Frankrijk

De volgende Grand Prix die nu op de kalender staat is de Grand Prix van Frankrijk, op 28 juni. Over de doorgang van de race op Circuit Paul Ricard wordt echter ook gespeculeerd. Voorlopig lijkt de mogelijke afgelasting van de Tour de France de grootste peiler te zijn die aangeeft of de Grand Prix doorgang gaat vinden.

Mocht ook de Franse Grand Prix wegvallen, dan zou het seizoen in het eerste weekend van juli van start gaan. De Oostenrijkse overheid heeft de coronavirus-restricties al versoepeld en zou naar verluidt, evenals de Red Bull Ring, open staan voor het hosten van het evenement. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws