Promotor GP Canada diep teleurgesteld: 'Dragen nu het stokje over' Formule 1

Promotor GP Canada diep teleurgesteld: 'Dragen nu het stokje over'

Door Christian Moerman 08 april 2020 | 10:33


Francois Dumontier, de promotor van de Canadese Grand Prix, heeft aangegeven waarom de Grand Prix van Canada geen doorgang zal vinden. De nationale maatregelen tegen het coronavirus bleken de organisatie in het nauw de dwingen.

'Het sluiten van de Canadese grenzen was al een maatregel, maar we dachten dat we in de tussentijd de juiste richting op konden gaan. Dat was helaas niet het geval', zo opent de organisator tegenover Le Journal de Montreal.

Voordat ze de Grand Prix afgelastte werd gesuggereerd dat we voor pasen uitsluitsel zouden krijgen: 'We hebben een ultimatum gesteld, voor pasen wilden we een beslissing maken. Maar toen premier Francois Legault aangaf dat Quebec tot 4 mei op slot zou gaan wisten we dat dat de organisatie van de race zou belemmeren.'

'Het verzorgen van de tijdelijke infrastructuur voor de race zou al lang voor deze datum plaats moeten vinden. Het is niet anders, ik draag het stokje over naar de organisatie van de Grand Prix van Frankrijk', vervolgt hij. Het is duidelijk dat het logistiek onmogelijk werd om de Grand Prix van Canada nog door te laten gaan.

Formule 1-kalender met meer aanpassingen?

In Canada verwachten ze dat de Formule 1-kalender, zoals deze er nu uit ziet, volledig op de schop gaat: 'De kalender zoals die er momenteel uit ziet moeten we vergeten. Na al deze afgelastingen zou de voorspelling van vijftien tot achttien races, die de Formule 1 verwacht te kunnen rijden, al optimistisch zijn.'

Terugkeren naar Canada om op een later moment de Grand Prix alsnog te verrijden is mogelijk, maar wel vóór half oktober: 'Vanwege ons klimaat móét de Grand Prix hier voor half oktober plaatsvinden. Alles is mogelijk.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws