'Leclerc zou door die-hard simracers genadeloos afgemaakt worden' Formule 1

'Leclerc zou door die-hard simracers genadeloos afgemaakt worden'

Door Christian Moerman 08 april 2020 | 12:24


Philipp Eng, de oud Red Bull-jongeling die tijdens de eerste virtuele Grand Prix het stoeltje van Verstappen opvulde, zag de virtuele Grand Prix van Vietnam gewonnen worden door Charles Leclerc. Een mooie prestatie, maar tegen professionele simracers zou de Monegask het afleggen.

'De coureurs die zondag meededen zijn niet van mijn kaliber. Ik maak geen schijn van kans. Gedurende een kwalificatierondje niet en al helemaal een hele race lang niet', zei de voormalig Red Bull-junior die in 2010 drie races wist te winnen in de Formule 2.

Eng keek beeldmateriaal van de race en merkte op dat sommige coureurs die veel ervaring hebben in de simulator geen enkele fout maakten: 'Ze zitten er zó diep in en rijden zó precies dat het lijkt alsof er een robot achter het stuur zit.'

Leclerc legt het af tegen professionele simracers

Leclerc wist de virtuele Grand Prix van Vietnam (die op het Australische Albert Park Circuit verreden werd, red.) te winnen. Een prima prestatie van de Ferrari-rijder, maar tegen de professionals zou ook Leclerc het afleggen.

'Zijn talent staat natuurlijk geen enkel moment ter discussie, maar hij zal, net zoals andere 'echte' coureurs, genadeloos afgemaakt worden door die-hard simracers', concludeert Eng via Motorsport-Total. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws