Alfa Romeo neemt maatregelen naar aanleiding van het coronavirus Formule 1

Alfa Romeo neemt maatregelen naar aanleiding van het coronavirus

Door Christian Moerman 08 april 2020 | 17:04


Alfa Romeo heeft werktijdverkorting ingelast voor haar personeel. De renstal uit Zwitserland ligt volgens meerdere bronnen financieel zwaar onder vuur en neemt nu ook de nodige maatregelen.

Volgens het Duitse medium Blick zullen de Formule 1-werknemers kortere dagen maken vanaf nu: 'Er worden kortere dagen gemaakt bij de Alfa-Sauber-fabriek in Hinwil, waar 500 werknemers werkzaam zijn.'

Alfa Romeo komt dus met soepelere maatregelen dan bijvoorbeeld Williams, dat door de coronacrisis ook in de problemen zit. Allebei de teams kijken naar verluidt tegen een enorme financiële uitdaging aan. Of Alfa Romeo-coureurs Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi salaris in moeten leveren blijft voorlopig onduidelijk.

Alfa Romeo-werknemers maken zich klaar

De Alfa Romeo-werknemers maken de borst nat. Er wordt verwacht dat het niet zal blijven bij deze werktijdverkorting: 'De werknemers die werkzaam zijn in Zürich Oberland gaan er vanuit dat deze maatregelen langer kunnen gaan duren.'

Naast Williams en Alfa Romeo zou ook de toekomst van Haas in de Formule 1 op het spel staan, net nu er licht te zien is aan het einde van de tunnel. Dit licht kent de vorm van een budgetplafond. (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws