Brawn: 'Kunnen achttien races houden als we in juli beginnen' Formule 1

Brawn: 'Kunnen achttien races houden als we in juli beginnen'

Door Christian Moerman 09 april 2020 | 09:03


Goed nieuws vanuit de Formule 1-organisatie. Ross Brawn heeft zich uitgelaten over de seizoensstart. De technische directeur van de Formule 1 weet dat wanneer we in juli gaan racen, we waarschijnlijk nog achttien of negentien races kunnen rijden.

'Reizen voor de teams en de rest van de mensen die betrokken zijn bij de Formule 1 gaat lastig worden. Zodra we op het circuit zijn is het dan ook logisch om zo veel mogelijk op onszelf te blijven', zo opent de Brit volgens Formula 1.

Een start in Frankrijk of Oostenrijk lijkt vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario: 'Een Europese start zou het meest praktisch zijn en als het moet dan maar zonder publiek. We zouden een afgesloten omgeving kunnen creëren waarin we teams om de beurt naar het circuit halen, iedereen testen en de risico's elimineren.'

Formule 1-races zonder publiek

Wel maakt Brawn duidelijk dat de eerste evenementen waarschijnlijk achter gesloten deuren plaats zullen moeten vinden: 'We hebben dan races zonder publiek. Dat kost sfeer, maar het is beter dan helemaal niet racen. We moeten beseffen dat er miljoenen kijkers thuis zitten die de sport vanaf de bank volgen.'

'Veel van deze mensen zijn geïsoleerd, voor deze mensen willen we de sport levend houden en alsnog wat vermaak bieden. Het zou een enorme bonus zijn voor de mensen thuis in deze crisis, we kunnen echter niemand risico laten lopen', Brawn wil het seizoen vooral voor de fans starten.

Ook wil de Formule 1 wanneer ze dan weer beginnen, vol gas blijven gaan: 'We kijken naar hoe we zo vroeg mogelijk het seizoen af kunnen trappen, maar we willen zeker weten dat de optie die we kiezen ook toestaat dat we vanaf dan door kunnen blijven racen. Het heeft geen zin om één race te rijden en de boel dan weer stil te leggen.'

Brawn denkt aan 19 races

'Acht races is het minimum, wanneer we in oktober zouden beginnen zouden we aan deze acht races kunnen komen. Als je dus een uiterste wil kan ik je verzekeren van dat we in oktober rijden', vervolgt de technische man.

Er zijn verhalen ontstaan over mogelijke races in 2021, daar is men mee bezig: 'Maar er is ook nog altijd een mogelijkheid dat we het seizoen doortrekken naar volgend jaar, dat wordt nu overwogen. Kunnen we het seizoen afsluiten in januari? Er zitten allerlei haken en ogen aan, zoals je wel begrijpt.'

'Mochten we begin juli kunnen starten dan kunnen we dit seizoen nog negentien races rijden. Drie races achter elkaar, één weekend vrij, drie races achter elkaar, één weekend vrij', het wordt een bijzonder druk schema maar zo zouden ze toch nog aan een mooie hoeveelheid races kunnen komen.

De conclusie is duidelijk, als er in juli afgetrapt wordt houden we een volwaardig Formule 1-seizoen: 'We hebben het logistieke verhaal bekeken en we denken dat we een seizoen van achttien of negentien races kunnen houden wanneer we in juli beginnen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws