'Dit is ontstaan uit een wanhopige poging van Horner om Newey te behouden' Formule 1

'Dit is ontstaan uit een wanhopige poging van Horner om Newey te behouden'

Door Christian Moerman 09 april 2020 | 11:32


Adrian Newey is door de jaren heen een begrip geworden in de Formule 1. De creaties van de topontwerper van Red Bull Racing hebben meer dan 150 Grands Prix gewonnen. Newey bleef in zijn carrière nog nooit zo lang bij een team als dat hij nu bij Red Bull zit. Hoe heeft Christian Horner de Brit weten te overtuigen om bij de Oostenrijkers te blijven?

Newey begon zijn carrière bij Formule 1-team March, hij bleef twee jaar hangen bij de Britse renstal. In 1991 maakte hij de overstap naar Williams, waarvoor hij vijf jaar actief was. Van 1997 tot 2005 ontwierp Newey de McLaren-bolides. De termijnen van verblijf binnen één team werden wel langer bij Newey, maar zo lang als hij momenteel actief is voor Red Bull is nog nooit voorgekomen.

In 2006 verhuisde hij naar de Oostenrijkse renstal en inmiddels maakt Red Bull al veertien jaar gebruik van zijn diensten. Toen Red Bull een mindere periode in ging aan het begin van het hybride-tijdperk was het dan ook een kwestie van tijd voordat andere teams aan kwamen kloppen, Ferrari was er als de kippen bij.

Horner grijpt in

Red Bull-teambaas Christian Horner moest ingrijpen en deed dat volgens Autosport ook. 'Red Bull ging de samenwerking aan met Aston Martin en startte de productie van de Valkyrie, een project dat ontstaan is uit een wanhopige poging van Horner om Newey bij Red Bull te houden.'

'De technische man van Red Bull werd het te heet onder de voeten en een transfer naar een van de concurrenten hing in de lucht. Horner wist dat hij wat moest doen om de ontwerper bij Ferrari weg te houden', vervolgt het autosportmedium.

Horner nam Newey mee uit lunchen en nodigde ook Marek Reichman uit. Reichman, een creatieveling binnen het Aston Martin-kamp, smeedde samen met Newey een plan: 'Alles wat hij (Newey, red.) in de Formule 1 geleerd had mocht hij in een legale straatauto stoppen.'

Verstappen en Albon maken ritje in de Valkyrie

De rest is geschiedenis. Newey ging aan de slag met zijn persoonlijke project, naast zijn activiteiten voor Red Bull Racing, en was tevreden gesteld door de mogelijkheid die hij kreeg bij Aston Martin. Enige tijd geleden kwam de Valkyrie dan ook in actie op Silverstone.

Max Verstappen en Alexander Albon waren de gelukkigen. De twee Red Bull-coureurs mochten plaatsnemen in de supercar en waren zeer te spreken over het staaltje ingenieurswerk: 'Verstappen en Albon waren beiden zeer positief over de ontwikkeling van de bolide en zagen de potentie van de Valkyrie als straatauto met ongelooflijke prestaties.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Sjoerd Valkering
10 Apr 2020 om 11:54
Quote van B.Broers
Het wordt zo langzamerhand een ramp met dat virus.Hoe lang nog,De zagerijn neemt met de dag toe.Kunnen we niet een soort zomerslaap doen en als we weer wakker worden,dat
alles weer normaal is. Het gaat op alle fronten uit de hand lopen.Blijf rustig!!!!!!!!!!!!!!!!

Je kan het proberen??

B.Broers
10 Apr 2020 om 09:29

Het wordt zo langzamerhand een ramp met dat virus.Hoe lang nog,De zagerijn neemt met de dag toe.Kunnen we niet een soort zomerslaap doen en als we weer wakker worden,dat
alles weer normaal is. Het gaat op alle fronten uit de hand lopen.Blijf rustig!!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws