Lammers: 'Voor Zandvoort heeft het geen nut om op elk plan te reageren' Formule 1

Lammers: 'Voor Zandvoort heeft het geen nut om op elk plan te reageren'

Door Christian Moerman 09 april 2020 | 11:41


Ross Brawn gaf aan dat de eerste races van het seizoen in Europa verreden zouden worden. Vermoedelijk zal vanwege het coronavirus publiek niet welkom zijn op de circuits. Jan Lammers zegt echter pas knopen door te hakken wanneer de FIA aan komt kloppen.

Een race op Circuit Zandvoort zonder publiek? Voor vele Nederlanders met kaartjes voor het weekend een dikke streep door de rekening. Lammers zegt dat een dergelijk scenario momenteel nog niet aan de orde is: 'Wij gaan daar pas over nadenken als de FIA met zo'n verzoek zou komen.'

'Op dit moment hebben wij dat verzoek nog niet gehad', vervolgt de sportief directeur volgens NU.nl. Mocht de FIA een dezer weken aan kloppen met een verzoek zou het dus wel kunnen dat ook Circuit Zandvoort toeschouwers gaat weren.

Lammers over plan van Brawn

Het plan van Brawn lijkt ambitieus, begin juli wil hij weer gaan rijden en vanaf dan zou een seizoen met enkele triple-headers nodig zijn om veel verloren races weer in te halen. Lammers looft de technisch directeur van de Formule 1 voor zijn vindingrijkheid, maar geeft ook aan dat er meerdere opties overwogen worden.

'Op dit moment moet de Formule 1 creatief denken over hoe het seizoen weer hervat kan worden in de coronatijd. Dit plan van Brawn is een van de vele scenario's waar ze aan werken', merkt de Nederlandse autocoureur bedachtzaam op.

Omdat het vooralsnog onduidelijk is hoe, wanneer en waar het Formule 1-seizoen zal starten, blijft Lammers terughoudend: 'Voor Zandvoort heeft het niet veel nut om op elk plan te reageren zolang het niet concreet is.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws