Brawn: 'Red Bull verdient meer dan dat het ze kost' Formule 1

Brawn: 'Red Bull verdient meer dan dat het ze kost'

Door Christian Moerman 09 april 2020 | 12:38


Ross Brawn heeft in de Sky Sports Vodcast aangegeven dat het budgetplafond de enige optie is voor de Formule 1 om kosten te drukken. Red Bull is door de toenemende inkomsten uit naamsbekendheid met steeds meer geld gaan smijten, evenals Mercedes.

'Het succes van Formule 1 drijft de mogelijkheid voor sommige teams op de budgetten te verantwoorden', zo opent de technisch directeur van de Formule 1 in gesprek met onder anderen Zak Brown en Martin Brundle.

'Red Bull heeft dit ook. Zij verdienen meer aan de reclame die ze maken door deel te nemen, dan dat het ze kost om het Formule 1-team draaiende te houden', vervolgt hij. Omdat de grote teams uit naamsbekendheid veel geld halen rechtvaardigt dat voor de bedrijven een grotere investering.

Het zorgt er voor dat de andere Formule 1-teams in een soort negatieve spiraal van uitgaven belanden: 'De teams die dat kunnen rechtvaardigen belanden in een spiraal. De teams die deze uitgaven niet kunnen verantwoorden blijven achter.'

'De drie topteams genieten een groter budget, de rest probeert het beste te maken van een model dat niet duurzaam is', merkt de Britse Formule 1-man op. Het feit dat dit model niet duurzaam is, is ook de reden dat er nu drie teams dreigen failliet te gaan door de coronacrisis.

Mercedes heeft hetzelfde als Red Bull

Ook Mercedes behoort tot de categorie waar Red Bull Racing zich in bevindt. De Duitse autofabrikant heeft de vruchten geplukt van het succes in de sport: 'Als je een merk als Mercedes bent, dan is succes behalen in de Formule 1 zó veel waard.'

'De budgetten zijn groot, maar de beloningen zijn voor die teams nog veel groter. Ze hebben met behulp van deze sport hun merknaam volledig om weten te gooien', besluit Brawn.

En dus is een budgetplafond volgens Brawn de enige logische optie: 'Met het budgetplafond komen er weer nieuwe uitdagingen aan, maar ik zie geen andere manier om dit onder controle te krijgen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws