Topteams worden gewaarschuwd: 'Ferrari en Red Bull spelen met vuur' Formule 1

Topteams worden gewaarschuwd: 'Ferrari en Red Bull spelen met vuur'

Door Christian Moerman 09 april 2020 | 14:07


Zak Brown, CEO van McLaren, heeft aangegeven dat 'Red Bull en Ferrari met vuur aan het spelen zijn'. Alleen deze twee renstallen weigeren voor een budgetplafond te gaan dat onder de 150 miljoen ligt, waardoor ze de toekomst van de kleinere teams in gevaar brengen.

The Race merkt op dat de teams het er over eens zijn geworden dat het budgetplafond - dat eerst op 175 miljoen dollar lag - nu op 150 miljoen dollar komt te staan. De kleinere Formule 1-teams zijn echter niet tevreden.

Om de effecten van het coronacrisis zo veel mogelijk teniet te doen wil men in 2021 al terug naar een veel lager budget. Er wordt gesproken over 100 miljoen dollar, met ruimte voor compromis tot wel 130 miljoen. Alleen Red Bull en Ferrari stribbelen tegen.

Brown: 'Zonder alle teams heb je geen Formule 1'

Via de Sky Sports Vodcast laat Brown weten dat Red Bull Racing en Ferrari hun eigenbelang opzij moeten schuiven: 'Zonder tien teams op de grid, of negen op zijn minst, heb je geen Formule 1.'

'Het zijn maar een paar teams die heel erg op moeten passen, ze spelen spreekwoordelijk met vuur. Je hebt nou eenmaal een volledige grid nodig om te kunnen racen', beaamt de Amerikaan.

De McLaren-man concludeert dat duurzaamheid noodzaak is binnen de sport: 'Wanneer dit niet het geval is en enkele teams de interesse verliezen in de sport  kunnen de teams alleen nog tegen zichzelf racen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws