F1 in Zandvoort achter gesloten deuren is ondenkbaar voor Lammers Formule 1

F1 in Zandvoort achter gesloten deuren is ondenkbaar voor Lammers

Door Wouter Hollemans 09 april 2020 | 18:22


De F1-organisatie probeert op allerlei manieren om een kalender samen te stellen om nog te kunnen racen in 2020. Daarbij is ook de suggestie geopperd om races te organiseren zonder publiek. Of en wanneer de Grand Prix van Nederland dit jaar op de kalender komt, is nog onduidelijk. Maar Circuit Zandvoort vindt het ondenkbaar dat er een race gaat komen zonder publiek.

‘Een ondenkbaar scenario’ zegt Jan Lammers tegen motorsport.com over de vraag om zonder fans een Formule 1-race te hebben in Zandvoort. De sportief directeur van het Circuit Zandvoort vind dat er gevierd moet worden met de Nederlandse fans: ‘Als je een race hebt, dan moet dat zonder compromis zijn. Je moet de mogelijkheid hebben om het te vieren.’

Terugkeer van F1 naar Zandvoort moet geweldig feest zijn

Het racen zonder publiek is door andere circuits al wel besproken, zo was er al eerder sprake van dat de GP van Bahrein zonder fans op de tribunes zou gaan plaatsvinden. Lammers zou de eerste Nederlandse GP sinds jaren niet op die manier willen organiseren: ‘Voor ons gaat het om de terugkeer van de Formule 1 na 35 jaar. Dat moet een geweldig feest zijn dat je wil vieren met iedereen.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws