Binotto over verlagen budgetplafond: 'Niet op emotie beslissen' Formule 1

Binotto over verlagen budgetplafond: 'Niet op emotie beslissen'

Door Wouter Hollemans 09 april 2020 | 20:16


De uitgestelde start van het F1-seizoen zorgt voor financiële zorgen bij een aantal teams. De angst bestaat dat het bestaan van de kleinere teams in het geding komt. De wens om de budgetten van alle teams te verlagen wordt dan ook steeds groter. Ondanks de stressvolle situatie, wil Ferrari teambaas Binotto niet zomaar overstag gaan om aan die wens te voldoen.

Mattia Binotto vindt een verlaging van het budgetplafond op dit moment geen goed idee. Kleinere teams komen door de corona-maatregelen ernstig in de knoop met de financiën, maar de Ferrari teambaas wil niet op basis van de huidige emoties tot beslissingen over gaan, zo zegt hij tegen Sky Sports: ‘Ik denk dat we een rationeel besluit moeten maken wat gemaakt is op basis van overdenking en niet op emotie.’

Verschil in werkwijze tussen topteams en klantenteams

Binotto wijst erop dat de topteams een andere werkwijze hebben dan de kleinere teams, wat ook een ander budgetplafond vraagt: ‘Er zijn teams zoals Ferrari en andere top teams die elk onderdeel van de auto ontwerpen, ontwikkelen, homologeren en produceren. En er zijn andere teams die sommige onderdelen kopen, die hebben niet dezelfde structuur.’ (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws