Barrichello zag de carrière van Alonso in het water vallen: 'Daar ging het mis' Formule 1

Barrichello zag de carrière van Alonso in het water vallen: 'Daar ging het mis'

Door Christian Moerman 10 april 2020 | 13:53


Rubens Barrichello heeft Fernando Alonso en Lewis Hamilton tegen elkaar afgewogen. Hij komt tot de conclusie dat de Mercedes-coureur de betere is van de twee, hoewel de Spanjaard ook exceptioneel kan zijn met het juiste materiaal.

'Ik denk dat Hamilton kwalitatief sterker is dan Alonso. Op alle gebieden is Hamilton sterker. Ik durf deze aanname te maken omdat ze vroeger bij elkaar in het team gezeten hebben toen beide coureurs aan hun carrière begonnen', zo opent de Braziliaan.

Tegenover de Spaanse tak van Motorsport gaat hij dieper in op de carrières van de twee topcoureurs. Terwijl Alonso vermoedelijk het gewenste pad niet kon bewandelen, deed Hamilton dit wel. Het kwam de groei van de Brit ten goede: 'Vandaag de dag is Hamilton ongetwijfeld beter dan Alonso.'

Alonso vol talent

Toch houdt de voormalig Ferrari-coureur het hier niet bij, hij is vooralsnog zeer te spreken over Alonso: 'Ik denk wel dat Alonso kwaliteiten heeft waardoor hij, mits hij de juiste bolide heeft, op bepaalde punten dominant zou kunnen zijn in de Formule 1.'

'Nadat hij vertrokken was bij Ferrari verloor hij zijn geduld. Hij maakte toen geregeld publiekelijk hele vreemde opmerkingen, daar ging het mis', concludeert de oud Ferrari-coureur. Bij McLaren wist Alonso het nooit waar te maken. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws