'We hebben circuits zoals Zandvoort nodig' Formule 1

'We hebben circuits zoals Zandvoort nodig'

Door Christian Moerman 10 april 2020 | 14:24


Daniil Kvyat kan zich nog goed herinneren hoe het is om op Circuit Zandvoort te rijden. De Rus wist in 2013 de Formule 3-race op het Nederlandse circuit te winnen. Hij hoopt dat er dit jaar nog gereden gaat worden op deze baan.

'Ik vind dat een geweldig circuit, echt fantastisch. Het is zo gaaf omdat het een echt old school circuit is, zo mooi', zo citeert Motorsport de AlphaTauri-coureur. Kvyat is duidelijk gecharmeerd van het circuit.

Wat de voormalig Red Bull Racing-coureur met name aanspreekt is de klassieke layout van het circuit. Het circuit heeft vroeger dan ook lange perioden op de kalender gestaan: 'We hebben circuits zoals Zandvoort nodig, echt ouderwets.'

Inhalen op Zandvoort lastig?

Wel merkt Kvyat op dat inhalen op het circuit in de duinen nog wel eens lastig zou kunnen worden. Althans, dat denkt hij als hij even diep in zijn geheugen graaft: 'De rechte stukken zijn vrij kort, voor zover ik me kan herinneren.'

'Misschien kunnen we met DRS nog wat mooie acties zien', concludeert hij. Met name de tweede kombocht is bedoeld om inhalen te vergemakkelijken op Circuit Zandvoort. Wellicht dat we hierdoor in 2020 meer actie gaan zien op het asfalt. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws