Rosberg: 'Winnen is alsof je je kind voor het eerst in je armen houdt' Formule 1

Rosberg: 'Winnen is alsof je je kind voor het eerst in je armen houdt'

Door Christian Moerman 10 april 2020 | 14:43


Nico Rosberg weet hoe het is om aan de start van een Grand Prix te staan. Ook weet de Duitser hoe het is wanneer je kind geboren wordt. Volgens de voormalig Mercedes-coureur lijken de emoties gedurende die twee gebeurtenissen erg op elkaar.

'Een racestart kan je vergelijken met de geboorte van je eerste kind. Het is alsof je in de verloskamer zit terwijl je baby er elk moment aan zit te komen', aldus Rosberg tegenover Der Standard. Een hele heftige ervaring dus.

Ook weet Rosberg hoe het voelt om een Grand Prix te winnen: 'De euforie van het winnen van een Grand Prix is te vergelijken met het gevoel wanneer je je kind voor het eerst in je armen houdt.'

'Natuurlijk zijn dat soort privégebeurtenissen heftiger, maar de vergelijking geeft de intensiteit mooi weer', vervolgt de enkelvoudig wereldkampioen. Het is mooi om te zien dat Rosberg in beide gevallen enorme blijdschap kende.

Formule 1 mentaal slopend

Elke keer zo'n mentale rollercoaster door gaat je niet in de koude kleren zitten, beaamt Rosberg: 'Natuurlijk kost het veel energie, soms wil je een race rijden zonder consequenties in plaats van dat je ook al aan het nadenken bent over je volgende race.'

Het verklaart waarom hij de handdoek in de ring gooide nadat hij één wereldkampioenschap wist te behalen met Mercedes. De mentale strijd tegen zijn rivaal, Lewis Hamilton putte hem uit. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws