Renault verlengt sluiting fabriek tot en met mei Formule 1

Renault verlengt sluiting fabriek tot en met mei

Door Sam Koster 10 april 2020 | 18:53


Vanwege het coronavirus heeft Renault besloten om de fabrieken langer gesloten te houden. Op haar website deelt Renault mede dat het team naast de huidige, verplichte sluiting van de fabrieken van Formule 1-teams de deuren sluit tot en met mei.

In de fabriek in Enstone zal tot 31 mei niet gewerkt worden. In Viry-Châtillon, de Franse vestiging van het team, wordt in aangepaste vorm doorgewerkt. Met inachtneming van de maatregelen wordt hoogstens gewerkt worden aan projecten die niet onder de lockdown van de FIA vallen, zoals Formule E.

De werkzaamheden in Viry zullen echter sowieso tot eind juni niet volwaardig hervat worden, zo meldt het team. De werknemers in de Engelse fabriek komen echter twee maanden thuis te zitten en zullen inclusief overheidscompensatie tachtig procent van hun salaris doorbetaald krijgen.

Teambaas Renault denkt niet aan sportieve gevolgen

Teambaas Cyril Abiteboul stelt niet aan de sportieve effecten van de crisis te denken. 'Met de huidige situatie en de strenge lockdowns in Engeland en Frankrijk kan dat nog niet', stelt hij. 'We moeten doen wat we kunnen om door deze onzekere tijd heen te komen en daarnaast het team te beschermen', aldus de Fransman. (Foto: Renault F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws