Todt: 'Vraag me af of er nog wel toeschouwers komen als we weer racen' Formule 1

Todt: 'Vraag me af of er nog wel toeschouwers komen als we weer racen'

Door Sam Koster 10 april 2020 | 20:11


Jean Todt vraagt zich af of er nog bezoekers naar het circuit willen komen als de Formule 1 weer gaat racen. Tegenover Autosport stelt de FIA-president dat de onzekerheid van het coronavirus ook als de situatie weer is verbeterd nog zijn effect kan hebben. Ook raceorganisatoren kunnen volgens hem twijfels krijgen bij hun eigen evenement.

De FIA-president kan zich goed indenken dat de onzekerheid die door het coronavirus is ontstaan effect zal hebben op de bezoekersaantallen van de Grand Prix-weekenden. 'Als de situatie over is, wil je dan nog naar een race toe?', vraagt Todt zich hardop af. 

'We zullen dus moeten nadenken over een manier om weer weekenden met toeschouwers op te pakken', vervolgt de Fransman. 'Momenteel zijn we nog gebonden aan onze huidige situatie', gaat hij verder. Als het zover is, hoopt Todt met drie races per maand in een half jaar een "gewoon" seizoen te kunnen organiseren.

Raceorganisaties kunnen ook twijfels krijgen

Een kanttekening die de voormalig Ferrari-teambaas bij zijn idee zet, is dat ook organisatoren van Grands Prix zich wel eens terug kunnen trekken. 'Een weekend hoort een feest te zijn', stelt Todt. 'We kunnen in de situatie terecht komen dat raceorganisaties niet in de stemming zijn voor feest en dus geen weekend willen organiseren', gaat hij verder. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws