Haas stuurt groot deel personeel in Verenigd Koninkrijk naar huis Formule 1

Haas stuurt groot deel personeel in Verenigd Koninkrijk naar huis

Door Gino Haverkamp 12 april 2020 | 11:40


In navolging van een aantal andere Formule 1-teams heeft nu ook Haas een groot deel van haar personeel met verlof gestuurd. Het betreft mensen die werkzaam zijn op de Britste afdeling van het team. Dat bevestigt een woordvoerder van het team tegenover de Formule 1 zelf.

Er was al even het gerucht dat de Amerikaanse renstal haar personeel tijdelijk naar huis zal sturen en met de berichtgeving op de officiële Formule 1-site is dat een feit. Het team heeft een aanvraag bij de Britse overheid ingediend over het dekken van een deel van de salarissen. Tachtig procent daarvan wordt nu gedekt dankzij die regeling. 

Deel personeel nog aan het werk

Haas benadrukt dat een deel van het personeel nog wel aan het werk is omdat deze bezig zijn met essentiële werkzaamheden. Dat doen zij voor een gereduceerd salaris. Aangenomen wordt dat ook coureurs Kevin Magnussen en Romain Grosjean een deel van hun loon inleveren. Wat er gebeurt met personeel in Italië en de Verenigde Staten, waar het team ook actief is, is onbekend. (foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws