Deze drie circuits leiden in de strijd tegen het coronavirus Formule 1

Deze drie circuits leiden in de strijd tegen het coronavirus

Door Christian Moerman 21 april 2020 | 10:46


Maar liefst drie Formule 1-circuits hebben het voortouw genomen in het gevecht tegen het coronavirus. Bahrein International Circuit, Circuit Silverstone en Albert Park dragen hun steentje bij om de effecten van de pandemie tegen te gaan.

Formula 1 gaat dieper in op de initiatieven van de Formule 1-circuits. Bahrein International Circuit is als eerst aan de beurt. Mechanische ingenieurs die doorgaans werkzaam zijn voor het circuit hebben nu ook beademingsapparatuur ontwikkeld.

Deze apparatuur is bedoeld om coronavirus-patiënten te behandelen die niet op de Intensive Care liggen, maar nog steeds hulp nodig hebben bij het ademen. Naast het ontwikkelen van de apparatuur hebben ze ook de blauwdrukken publiekelijk beschikbaar gesteld. Op locatie worden de apparaten bovendien geproduceerd.

'In een tijd waarin de wereld in een globale crisis verkeert zijn wij als Bahrein International Circuit op zoek gegaan naar manieren om te helpen in het gevecht tegen COVID-19', aldus de verklaring van uitvoerend directeur Fayez Ramzy Fayez.

Silverstone stelt ambulances beschikbaar

Op Silverstone pakt men het anders aan. Om calamiteiten gedurende een evenement soepel te laten verlopen beheert het circuit haar eigen ambulances. Het Britse circuit telt er vier.

Deze ambulances zijn, onder andere, vrijgegeven aan de NHS. De lokale gezondheidsinstanties kunnen gebruik maken van de voertuigen om zieke patiënten te vervoeren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de medische post die het circuit kent, hier kunnen zieken ook geholpen worden.

Albert Park verplaatst medisch centrum

Het Australische circuit Albert Park kent een medisch centrum dat elk jaar op- en afgebouwd wordt. Dit jaar ging men aan de slag met het afbouwen na de afgelasting van de Grand Prix. In plaats van de hele tent op te doeken heeft de organisatie besloten het medisch centrum te verplaatsen.

De tweet is op zes april al geplaatst, vermoedelijk staat het tijdelijke gebouw al enige tijd op zijn plek en wordt het centrum al gebruikt om patiënten van gezondheidszorg te voorzien. De drie circuits doen er alles aan om tijdens de pandemie hulp te bieden waar mogelijk. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws