Haas wil korting op Ferrari-motoren: 'Moeten gezond compromis vinden' Formule 1

Haas wil korting op Ferrari-motoren: 'Moeten gezond compromis vinden'

Door Gino Haverkamp 26 april 2020 | 09:30


Mocht het Formule 1-seizoen in een flink afgeslankte vorm afgewerkt worden, dan hoeft het team van Haas niet de volle pond te betalen voor de Ferrari-motoren. Dat vindt teambaas Guenther Steiner, die daar in gesprek met Speedweek dieper op ingaat.

Het Amerikaanse team koopt haar motoren in bij Ferrari en dat kost flink wat geld. Mochten er minder races verreden worden dan aanvankelijk gepland, dan vindt Steiner dat zijn team ook niet de volle mep hoeft te betalen voor de krachtbronnen. 'Het is momenteel het onderwerp van onderhandelingen hoe we verder moeten gaan met het leasen van motoren', zegt hij.

Hij plaatst er echter wel een kanttekening bij. 'We kunnen niet verder onderhandelen, voordat we een specifieke kalender hebben.' Volgens de Italiaan is het te vroeg om daar nu al harde afspraken over te maken. 'Maar één ding is zeker: als we maar tien Grands Prix hebben, dan hebben we niet de volledige levering van motoren nodig.'

Gezond compromis

Dat zou dus direct betekenen dat Haas een soort korting op de motoren wil. 'Als we maar de helft of een derde van de races houden, dan is het duidelijk dat we niet de volledige prijs gaan betalen', zegt Steiner, die stelt dat er een 'gezond compromis' gevonden moet worden. Of Ferrari dan ook met zijn wensen mee wil gaan, is nog onduidelijk. (foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws