L'Equipe: 'Red Bull kan, met dank aan Marko en zijn hotels, dit op zich nemen' Formule 1

L'Equipe: 'Red Bull kan, met dank aan Marko en zijn hotels, dit op zich nemen'

Door Christian Moerman 28 april 2020 | 15:12


L'Equipe heeft een blik geworpen op de Formule 1-kalender in Europa. Voorlopig lijkt het alsof er in Oostenrijk gewoon geracet kan worden, hoewel het in de rest van Europa een stuk moeilijker zal liggen.

'Red Bull kan, met dank aan Marko en zijn hotels in de omgeving, het financiële gedeelte van de logistiek van de eerste twee Grands Prix van het jaar op zich nemen. Hoe het kostenplaatje er verder uit zal gaan zien blijft een mysterie', merkt de Franse sportkrant op.

Het mysterie is snel opgelost, vermoedelijk komt het hosten van de Formule 1-races voor rekening van multimiljardair en Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz, die ook uit eigen zak alle Red Bull-werknemers al betaalt. 

In Oostenrijk rechtvaardigt de minister van sport, Werner Kogler, het houden van een race met een vergelijking met voetbal: 'Dit is een totaal andere situatie dan de afgelasting van voetbalwedstrijden.' Het grote verschil zit hem in het feit dat de Formule 1 geen contactsport is.

'Maar de regels van sociale distantiëring moeten wel nageleefd worden. Anders accepteert de gouverneur van Stiermarken (de provincie waarin de Red Bull Ring ligt, red.) de voorwaarden niet', benadrukt de minister.

Hoe gaan de andere circuits een race financieren?

Op de Red Bull Ring komt men er wel uit, maar hoe zit dat in de rest van Europa? Circuit zoals Zandvoort hebben geen geldschieter die bereid is tientallen miljoenen neer te leggen voor een Formule 1-racen.

Ook de Franse redactie beseft dit: 'Het wordt voor andere promotors lastig om kosten te dekken (het gemiddelde kostenplaatje van het houden van een Formule 1-race ligt tussen de twintig en zestig miljoen euro, red.) wanneer er geen tickets verkocht kunnen worden.'

'België hoopt dat het verbod op grote evenementen, dat momenteel tot 1 september geldig is, versoepeld kan worden. Spa Francorchamps betaalt namelijk geen inschrijfgeld', concluderen ze. Een race op Spa behoort dus op financieel gebied nog tot de mogelijkheden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws