Marko: 'Het veiligheidsprotocol voor GP Oostenrijk is vanochtend verzonden' Formule 1

Marko: 'Het veiligheidsprotocol voor GP Oostenrijk is vanochtend verzonden'

Door Christian Moerman 14 mei 2020 | 14:46


Helmut Marko heeft aangegeven dat de organisatie van de Formule 1 zojuist het veiligheidsprotocol voor back-to-back Formule 1-races op de Red Bull Ring verzonden heeft. Nu is het aan de Oostenrijkse minister van Gezondheid, Rudolf Anschober, om te bepalen of dit protocol aan de eisen voldoet.

'Het veiligheidsprotocol is vanochtend verzonden. In dit protocol zijn alle benodigdheden van de overheid opgenomen. We hebben alle mogelijke obstakels meegenomen in het voorstel en wachten nu op een reactie', stelt de Red Bull Racing-adviseur tegenover APA.

Ondanks de coronavirus-restricties in Oostenrijk is men bereid om het organiseren van evenementen te overwegen, mits de plannen van de relevante organisatie adequaat opgesteld zijn. Anschober: 'Elke organisatie heeft het recht om een evenement aan te vragen. De primaire benodigdheid voor het organiseren van een evenement is een sterk veiligheidsprotocol.'

Anschober geen fan van Formule 1

De Oostenrijkse minister heeft al eerder aangegeven geen fan te zijn van de sport. Nu herhaalt hij volgens Volksblatt grappend dat dit uiteindelijk geen doorslaggevende reden zal zijn: 'Is er een risico tot verspreiding en voldoen de voorgestelde maatregelen aan onze eisen? Op basis hiervan worden besluiten genomen, het maakt niet uit of ik een Formule 1-fan ben of niet.'

'We kijken op een eerlijke en correcte wijze naar elke aanvraag. Als er op economisch gebied potentie in zit, dan nemen we het uiteraard zeer serieus', concludeert de minister. Wanneer de Formule 1 een strak veiligheidsprotocol heeft aangeleverd zullen de Grands Prix van Oostenrijk vermoedelijk gewoon verreden kunnen worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws