Wethouders stappen massaal op na Zandvoort-conflict Formule 1

Wethouders stappen massaal op na Zandvoort-conflict

Door Christian Moerman 15 mei 2020 | 09:56


Zandvoortse wethouders Ellen Verheij (VVD) en Gert-Jan Bluijs (CDA) zijn opgestapt naar aanleiding van een conflict dat onstaan is rondom Circuit Zandvoort. Onreglementair gebruik van een aanrijdroute naar het Nederlandse circuit vormde een dusdanig groot obstakel dat de twee wethouders opstappen. Joop Berendsen (OPZ) ging het duo al voor.

Het Parool meldt dat het conflict ontstaan is toen duidelijk werd dat een nieuwe toegangsweg niet exclusief gebruikt zal worden voor het Formule 1-evenement. Het aanleggen van de 'vluchtroute' (die gebruikt kan worden in noodsituaties tijdens een Formule 1-race, red.) kwam voor rekening van de gemeente. Zij hebben ongeveer een half miljoen euro geïnvesteerd om de weg aan te leggen.

Nu blijkt dat het circuit ook toestemming gekregen heeft van het college (dagelijks bestuur van Nederlandse gemeentes, red.) om de weg te gebruiken tijdens maximaal vijftig andere evenementen per jaar. Via deze route wordt dus geld verdiend door het circuit, hoewel de aanleg hiervan gefinancierd is door de gemeente. Het was voldoende om Berendsen, Verheij en Bluijs over te halen om hun functie neer te leggen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Mex Vursteppen.
15 May 2020 om 13:23

nou nou wat een ramp zeg. 50 keer per jaar. niks aan de hand gekkies, beter dan regelmatig dodelijke zeeweg, waar meer doden zijn gevallen dan op het circuit het afgelopen decennia.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws