Brown: 'We hebben Sainz toestemming gegeven om met Ferrari te praten' Formule 1

Brown: 'We hebben Sainz toestemming gegeven om met Ferrari te praten'

Door Gino Haverkamp 17 mei 2020 | 12:15


Zak Brown, CEO van McLaren, koestert geen wrok jegens Carlos Sainz, die de Britse renstal in 2021 inruilt voor Ferrari. Sterker nog: de Amerikaan heeft louter positieve woorden over voor zijn pupil, zo blijkt in een interview met Sky Sports.

Sainz heeft het netjes gespeeld volgens Brown. De Spanjaard bract hem al vroeg op de hoogte van de interesse van Ferrari, dat na dit seizoen afscheid neemt van Sebastian Vettel. 'De situatie was zelfs zo dat we hem toestemming moesten geven om met Ferrari in gesprek te gaan. En die toestemming hebben we hem gegeven. Er is dus heel erg open kaart gespeeld.'

Ondanks dat het huidige seizoen nog moet beginnen, verwacht Brown een normale gang van zaken rondom Sainz. De enkelvoudig podiumklant gaat alles geven voor zijn huidige werkgever. 'Aan de wijze waarop we uit elkaar gaan, kun je opmaken dat we dit jaar nog heel erg toegewijd aan elkaar zijn', zegt Brown.

'Ik vind het geweldig dat coureurs en teams nog zo afscheid van elkaar kunnen nemen, zonder enige animositeit', vervolgt hij. 'Want als je kijkt naar een paar andere ontwikkelingen op de rijdersmarkt, dan zie je hier en daar wel kwaad bloed is gezet. En zij moeten dit jaar nog steeds met elkaar gaan racen. Ik ben erg trots op hoe wij het gedaan hebben.'

Sainz bij Ferrari

De voormalig autocoureur denkt dat Sainz uitstekend gaat presteren bij Ferrari. 'Ik denk dat hij het Leclerc moeilijk kan gaan maken. Hij past ook heel goed bij Ferrari. Als ze een auto hebben waarmee gewonnen kan worden, dan zie ik Carlos wel races winnen.' (foto: McLaren F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws