Met juiste McLaren kan Ricciardo in eerste jaar al kampioen worden Formule 1

Met juiste McLaren kan Ricciardo in eerste jaar al kampioen worden

Door Sam Koster 17 mei 2020 | 18:33


Als Daniel Ricciardo vanaf 2021 voor McLaren gaat rijden, kan hij datzelfde jaar al wereldkampioen worden. Dat zegt Zak Brown, CEO van McLaren Racing. Brown vertelt in gesprek met SkySports enthousiast over zijn nieuwe coureur, die al eens eerder met McLaren heeft gesproken over een overstap.

Toen Ricciardo in 2018 op een dood spoor raakte bij Red Bull Racing zag McLaren ook al kans om de man uit Perth naar Woking te halen. 'We hebben een aantal jaar geleden ook al geprobeerd om hem binnen te halen', stelt Brown. 'We zijn wat hem betreft zogezegd al een aantal jaren fan', zo zegt de Amerikaan.

Brown is razend enthousiast over zijn nieuwe aanwinst en droomt al hardop van de eerste wereldtitel voor een McLaren-rijder sinds 2008. 'Dat is direct mogelijk als Ricciardo de juiste auto van ons krijgt', stelt de CEO van McLaren Racing. Die juiste auto is ook onderweg volgens hem. Vorig seizoen is een belangrijke stap in de weg omhoog geweest volgens Brown.

Duo Ricciardo en Norris prima marketing

Het aantrekken van Ricciardo past volgens Brown bij de weg naar de top die McLaren in wil slaan. 'Een zevenvoudig racewinnaar is geweldig voor het team', zo zegt de 49-jarige Brown. Dat geldt volgens hem ook vanuit marketingoogpunt. Ricciardo en zijn nieuwe teammaat Lando Norris zijn buiten de baan al een duo gebleken dat meer dan prima samengaat. (Foto: McLaren F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
18 May 2020 om 08:38

zak brown is een yank toch? die overdrijven vaak en dikken zaken vaak aan....kansloze diagnose

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws