Update | Wolff reageert op Marko: 'De laatste jaren spreken voor zich' Formule 1

Update | Wolff reageert op Marko: 'De laatste jaren spreken voor zich'

Door Joshua Jacobs 21 mei 2020 | 13:49


Tegenover de Oostenrijkse zender ORF spreekt Red Bull's dr. Helmut Marko over de juniorrijders in de Formule 1. De consultant neemt daarbij het Mercedes-juniorprogramma op de korrel nu viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bij dat team in beeld is.

Onlangs gaf Mercedes-teambaas Toto Wolff aan het uittreden van Vettel interessant te vinden, al zou de prioriteit nog steeds wel bij haar eigen rijders en de junioren liggen. In de laatste tien jaar slechts vier rijders gereden voor Mercedes, en dat is ook Marko niet ontgaan.

'Helaas voor George Russell zijn alle zitjes vergeven bij de topteams. Het is grappig dat Toto zegt dat ze ook omkijken naar hun eigen jonge rijders. Tot nu toe heeft geen enkele Mercedes-junior het tot de cockpit geschopt. Maar misschien gaat het nog veranderen', aldus de Oostenrijker.

Op Russell na alle junioren Mercedes vertrokken

Enkel Michael Schumacher, Nico Rosberg, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas reden wedstrijden voor Mercedes. Jeugdrijders Pascal Wehrlein, Esteban Ocon en George Russell stonden te popelen om voor het succesvolle merk aan de start te verschijnen.

Pascal Wehrlein werd te wispelturig bevonden na zijn F1-avonturen bij Manor en Sauber in 2016 en 2017, terwijl Esteban Ocon het ternauwernood verloor van Valtteri Bottas toen Nico Rosberg na 2016 opeens zijn helm aan de wilgen hing. Via een zijspoor kon Ocon uiteindelijk pas dit jaar naar Renault. Nu maakt alleen Russell nog deel uit van het juniorenteam.  (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Update (21/05) 13.45u | Wolff: 'De laatste jaren spreken voor zich'

Nadat Helmut Marko openlijk kritiek uitte op het opleidingstraject van Mercedes, heeft Toto Wolff aangegeven dat hij graag naar de resultaten kijkt.

'In de afgelopen weken hebben wij commentaar te verduren gekregen over ons juniorenprogramma. Of ons opleidingsprogramma nou goed of slecht geregeld is, de resultaten van de laatste jaren spreken voor zich', meldt de Oostenrijkse teambaas volgens RTL.

Wolff refereert naar de afgelopen zes jaar, waarin ze elk jaar het wereldkampioenschap hebben weten te winnen. Al stromen er weinig junioren door bij de Duitse renstal, de resultaten gaan er niet op achteruit. Voldoende reden voor Wolff om zich niets aan te trekken van de kritiek.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws