Massa: 'Sainz kan kampioen worden met Ferrari' Formule 1

Massa: 'Sainz kan kampioen worden met Ferrari'

Door Joshua Jacobs 18 mei 2020 | 12:38


Oud-coureur Felipe Massa voorziet grote kansen voor Carlos Sainz Junior die in 2021 in het rood mag aantreden bij Ferrari. De Braziliaan gelooft dat de Spanjaard niet in een tweederangsrol begint, en heel sterk zal moeten zijn. Kans op de ultieme beloning met een wereldtitel is er zeker, omdat hij gelooft in het talent van de 25-jarige coureur die nu nog bij McLaren zit.

'Sainz Senior is een geweldig persoon, en hij heeft een zoon die zijn stempel gaat drukken op de sport. Hij begon heel sterk in zijn eerste keer, en liet zien dat hij kon groeien. Ik denk dat hij wereldkampioen kan worden bij Ferrari, al is hij wel afhankelijk van het team. Er is geen team waar zo veel druk is, elke dag weer. van het bedrijf, de fans en het team. Het is heel intens, het is een religie.'

Respect gaat boven rivaliteit

Massa bracht zelf jaren door als tweede rijder bij Ferrari, dus hij weet waar hij het over heeft. Hij verwacht niet dat Sainz als tweederangs coureur gaat worden behandeld. 'In zijn eerste jaar moet Sainz laten zien wat hij waard is. Hij heeft heel veel talent. Ondertussen moet Ferrari terug naar de Scuderia wat het eerst was.' De Braziliaan beseft dat het twee grote taken zijn voor de twee partijen.

'Ik denk dat respect enorm belangrijk is in een team. Dan laat je zien dat je geen nummer één en een nummer twee hebt.' De pikorde moeten Leclerc en Sainz op de baan gaan vaststellen. 'Leclerc kwam als nummer twee naar Ferrari, en liet zien dat hij kon winnen', zegt Massa in de podcast Carousel Deportivo. (Foto: McLaren F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws