'Formule 1 legt haar bedoelingen direct bij Boris Johnson neer' Formule 1

'Formule 1 legt haar bedoelingen direct bij Boris Johnson neer'

Door Christian Moerman 19 mei 2020 | 08:41


De nieuwe Formule 1-kalender, die een verlate seizoensstart in Europa zal bevestigen, wordt deze week verwacht. Een seizoensstart op de Red Bull Ring staat inmiddels bijna vast en ook de races in Groot-Brittannië krijgen steeds meer vorm. 

De Formule 1 heeft al aangegeven om op 5 juli te willen starten met een double header - onder strenge veiligheidseisen. Silverstone heeft daarnaast bevestigd bereid te zijn om twee races te organiseren. 'Momenteel wacht Silverstone op goedkeuring van de overheid op deze twee races zonder publiek', weet Sky Sports te melden.

Formule 1 stapt naar Boris Johnson

De grootste valkuil voor een race in Groot-Brittannië zijn de inreisreglementen die van kracht gaan in het land. De Formule 1 heeft een uitzondering nodig op deze regel, waarmee de overheid een quarantaineperiode voor reizigers van veertien dagen afdwingt. De organisatie van de sport heeft haar plannen voor de Britse Grands Prix bij de top van de overheid neergelegd.

'Formule 1 heeft haar bedoelingen bij de hoogst mogelijke politieke contacten neergelegd, zelfs direct bij premier Boris Johnson. Ze hebben duidelijk gemaakt hoe ze een afgesloten sfeer willen creëren met rigoureus testen en chartervluchten vanuit Italië en Zwitserland', vervolgt het Britse medium.

De Formule 1-kalender

Na deze vier races in Oostenrijk en in Groot Brittannië zou de rest van de Europese kalender vermoedelijk opgevuld worden met Grands Prix van Spanje, Hongarije, België en Italië. Ook is de Formule 1 in gesprek met Hockenheim voor een mogelijke terugkeer van de Duitse Grand Prix.

Tot vroeg in september wil de organisatie van de sport F1-races in Europa organiseren, waarna ze afreizen naar Eurazië. Vervolgens staat Azië op de kalender en reist men af naar Amerika. Een seizoensslot staat vooralsnog op de agenda voor het Midden-Oosten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws