Mol: 'Die arm werd afgeknipt omdat hij naast een Nederlander zat' Formule 1

Mol: 'Die arm werd afgeknipt omdat hij naast een Nederlander zat'

Door Christian Moerman 19 mei 2020 | 15:41


Olav Mol heeft details vrijgegeven over de overstap van Carlos Sainz jr. naar Ferrari. De Ziggo Sport-commentator denkt dat de deal tijdens de wintertests al afgerond was en geeft aan dat hij het een logische stap vindt voor de Spanjaard.

'Tijdens de wintertests is daar een klap op gegeven, ik denk dat ze toen al een voorcontract met Carlos Sainz jr. hadden. Als dat op je pad komt, dan zeg je geen nee', geeft Mol aan bij F1 aan Tafel.

Sainz legt het af tegen Verstappen

Om te kunnen evalueren hoe Sainz jr. op dit punt in zijn carrière is gekomen blikt Mol terug op de eerdere prestaties van de McLaren-coureur: 'Hij begon in de Red Bull-stal, die arm werd vrij snel afgeknipt omdat hij naast een Nederlander zat die hij nét niet bij kon houden.'

'Daarna is hij een beetje gaan schuiven, heeft hij niet gescoord bij Renault maar vorig jaar heeft hij wel een prima seizoen gedraaid.' Bij McLaren wist hij als 'best of the rest' te eindigen door een jaar lang consistent te presteren. Hij verschalkte Pierre Gasly én Alexander Albon, die beiden een half jaar in de Red Bull reden.

Bindt Ferrari Sainz' handen op de rug?

Mol heeft ten slotte ook gemeld dat hij twijfelt aan of de Ferrari-coureurs vanaf 2021 vrij mogen racen: 'Misschien moet Sainz bij Ferrari eerst een jaar netjes tweede viool spelen, zo help je dat haantjesgedrag de wereld uit.'

'Misschien is dit voor Ferrari perfect, je weet niet wat daar voor clausules in staan', concludeert Mol. Het zou kunnen dat Sainz zich dat eerste jaar verplicht gedeisd moet houden om Charles Leclerc niet in de weg te zitten. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws