Kravitz met slecht nieuws over provisionele kalender: 'Zandvoort ontbreekt' Formule 1

Kravitz met slecht nieuws over provisionele kalender: 'Zandvoort ontbreekt'

Door Christian Moerman 20 mei 2020 | 10:20


Ted Kravitz weet meer over de plannen van Liberty Media voor de herziene kalender. De data staan volgens de Britse pitreporter nog niet vast, maar het geeft een ruwe schets van wat ons te wachten staat in 2020. Een Nederlandse Grand Prix lijkt er dit jaar niet meer in te zitten.

'We hebben de Oostenrijkse Grand Prix op zondag 5 juli. De Red Bull Ring Grand Prix - of Red Bull Ring 2 - op 12 juli. Dan komt de Britse Grand Prix op 26 juli, met 'Silverstone 2' gepland op 2 augustus.' De eerste vier races worden dus verdeeld over twee circuits.

Als de tweede golf van het coronavirus uit blijft in Europa dan wordt er verwacht dat er na Groot-Brittannië geracet kan worden. Vanaf dan staan de volgende circuits op de lijst volgens Kravitz: 'Hungaroring, Barcelona, Hockenheim misschien, Spa Francorchamps en Monza.'

Zandvoort en Paul Ricard ontbreken

Er wordt specifiek aandacht besteed aan Circuit Zandvoort en Circuit Paul Ricard. 'Over Paul Ricard wordt inmiddels niet meer gesproken', geeft Kravitz aan. 'Zandvoort ontbreekt ook. Ze willen daar racen mét publiek.' De doorgang van de Grand Prix van Nederland lijkt in 2020 niet meer overwogen te worden.

De rest van de kalender

'Daarna gaan we waarschijnlijk naar Baku, Sochi, China, Japan en wellicht Vietnam. Singapore lijkt momenteel uitgesloten. Om afstand te houden in het centrum van de stad wordt heel lastig, ze willen bovendien de race ook niet verrijden zonder publiek', vervolgt de Formule 1-insider. Het moet nog bevestigd worden maar het wegvallen van Singapore lijkt onvermijdelijk. 

De Verenigde Staten en Mexico zitten middenin de COVID-19 pandemie: 'Ook aan de races in Amerika wordt dus getwijfeld. Canada wordt ook niet echt meer overwogen.' Om te compenseren voor het verlies van deze races wil de Formule 1 in Bahrein of in Abu Dhabi dubbele races rijden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws