Sainz: 'Vroeger was ik naïef en optimistisch' Formule 1

Sainz: 'Vroeger was ik naïef en optimistisch'

Door Christian Moerman 20 mei 2020 | 16:54


Carlos Sainz jr. heeft zich uitgelaten over zijn overstap naar Ferrari. De Spanjaard mag op 26-jarige leeftijd in een Ferrari-bolide stappen maar begrijpt dat hij nog een jaar aan de slag moet bij zijn huidige team. Hij wil zich dan ook niet af laten leiden door het nieuwe contract.

'Ik begrijp dat mensen willen dat ik voor podia en overwinningen strijd zodra ik in de Ferrari stap. Maar voordat we dit nieuwe hoofdstuk open slaan wil ik het netjes afronden bij McLaren. Als ik volgende week in Woking ben zet ik Ferrari in mijn gedachten opzij. Ik focus mij volledig op 2020', aldus Sainz via Movistar+.

Sainz laat zich niet afleiden door het feit dat hij vanaf volgend jaar voor een ander team uit komt: 'De aankondiging van het contract met Ferrari was natuurlijk erg mooi en emotioneel, maar ik wil mijn periode bij McLaren zo goed mogelijk afsluiten en Groot-Brittannië met opgeheven hoofd verlaten.'

Sainz droomt van de Formule 1

Dat hij ooit in de Formule 1 zou eindigen had hij altijd al in gedachten: 'Toen ik zeventien was, was ik naïef en optimistisch. Ik was er van overtuigd dat ik het tot de Formule 1 zou schoppen. Later besefte ik pas hoe moeilijk dat eigenlijk was. Als iemand mij toen had gezegd dat ik in een Ferrari zou eindigen, had ik hem met open mond aangekeken.'

'Het voelt vreemd om midden in een pandemie een contract te tekenen. Ik begrijp het enthousiasme over mijn overstap naar Ferrari, maar het zit in mij om mijn periode bij McLaren grondig af te sluiten. Toen men hoorde dat ik een contact bij Ferrari getekend had feliciteerde iedereen mij met veel oprechtheid. Dat vergeet ik nooit meer', concludeert de McLaren-coureur met waardering. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws