'Ricciardo gaat tien miljoen euro verdienen bij McLaren' Formule 1

'Ricciardo gaat tien miljoen euro verdienen bij McLaren'

Door Christian Moerman 21 mei 2020 | 09:08


Daniel Ricciardo gaat salaris inleveren bij McLaren. Inmiddels is meer duidelijk over wat McLaren bereid is de zevenvoudig Grand Prix-winnaar te betalen om gebruik te maken van zijn diensten. Ricciardo heeft ook een vergoeding per podiumplaats af weten te dwingen.

'Ricciardo zal in 2020 een vast salaris van tien miljoen euro verdienen bij McLaren. Voor goede resultaten worden daar nog bonussen aan toegevoegd. Per race kan hij tot wel één miljoen euro extra krijgen, bij het behalen van een podiumplek krijgt hij 400,000 euro als vergoeding', aldus Spaanse sportkrant Marca.

Aan basissalaris gaat Ricciardo er dus wel op achteruit. Bij Renault verdient de Australiër circa twintig miljoen euro op jaarbasis. Wanneer hij voor de Britse renstal gaat rijden wordt dit dus ongeveer gehalveerd. 'Het is een verlies van tien miljoen euro voor Ricciardo, maar gezien de crisis die aanstaande is lijkt het een uitstekende deal voor de coureur uit Perth.'

Ricciardo verlaat Red Bull

In 2018 reed Ricciardo nog voor Red Bull. Hoe is het zover gekomen dat hij binnen twee jaar twee andere teams uitprobeert? 'Na enkele jaren bij Red Bull - waar het salaris van een tweede coureur bij lange na niet zo hoog ligt als zijn huidige aanbod - besloot Ricciardo zijn geluk te beproeven bij een van de andere teams.'

'De duidelijke voorkeur van het team voor Max Verstappen heeft hier een rol in gespeeld. Hij werd liever het hoofd van een kleiner team dan dat hij in de schaduw van Verstappen bleef rijden', concludeert het Spaanse medium. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws