Piero Ferrari bevestigt interesse in deelname Indy 500 Formule 1

Piero Ferrari bevestigt interesse in deelname Indy 500

Door Christian Moerman 21 mei 2020 | 11:38


Piero Ferrari, de zoon van Ferrari-oprichter Enzo Ferrari, heeft aangegeven waar de Italiaanse autofabrikant nog meer naar kijkt in 2021. Na het budgetplafond meldden ze dat ze andere takken van de autosport zouden overwegen. Zo zou het personeel dat in eerste instantie ontslagen zou worden, nog steeds werkzaam kunnen blijven in Maranello.

Ferrari geeft aan een deelname aan de Indy 500 te zien zitten: 'Ik hou van Indianapolis. Ik heb Gianpaolo Dalarra daar zien rijden toen hij zijn eerste overwinning in de Indy 500 boekte. Ferrari heeft met (Alberto) Ascari vroeger de Indy 500 al gereden.'

'In de jaren '80 waren er plannen om deel te nemen aan de tak van de autosport maar we hebben toen uiteindelijk geen meter gereden. Ik denk dat mijn vader het mooi zou vinden als we daar zouden winnen', vervolgt Ferrari tegenover Gazzetta dello Sport.

Ferrari trekt Sainz aan

Ferrari heeft recentelijk de komst van Carlos Sainz aangekondigd. Ferrari heeft aangegeven nog geen contact te hebben gehad met de familie Sainz: 'Ondanks dat zijn vader een grote rallykampioen is heb ik hem nooit ontmoet. Daar is echter nog tijd voor. In 2021 zal dat vast gebeuren.' (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws