Balseiro: 'Albon heeft de beste papieren om in 2021 de Red Bull te vullen' Formule 1

Balseiro: 'Albon heeft de beste papieren om in 2021 de Red Bull te vullen'

Door Christian Moerman 21 mei 2020 | 12:18


Met het vastleggen van Carlos Sainz en Daniel Ricciardo is er onzekerheid uit de rijdersmarkt gehaald. De transfersaga is echter nog lang niet over. Wie neemt er in 2021 plaats naast Max Verstappen in de Red Bull? En waarom wordt het scenario bij Aston Martin vanuit rijdersperspectief interessant?

Jésus Balseiro, werkzaam voor het Spaanse AS, analyseert de huidige situatie rondom de Formule 1-coureurs. Bij Red Bull Racing staat er nog een groot vraagteken genoteerd boven de tweede Red Bull. Welk talent in dit tweede stoeltje plaats gaat nemen, is voorlopig onduidelijk: 'Er is nog een Red Bull beschikbaar, maar er zit altijd een stevige doorstroom in de talentjes van Helmut Marko.'

'Op uitzondering van Max Verstappen worden deze potentiële coureurs verdeeld over de AlphaTauri's en de Red Bull. Alexander Albon heeft het komende jaar de beste papieren om die tweede stoel op te vullen', geeft de Spanjaard via het medium aan.

Onzekerheid bij Aston Martin

Ook bij Aston Martin wordt het interessant om te zien hoe het coureurskoppel er de komende jaren uit gaat zien: 'De meest interessante renstal in dit opzicht is Aston Martin, momenteel Racing Point. Het James Bond-merk zal vanaf 2021 toetreden tot de sport als officieel team, met Mercedes-steun.'

'De twee coureurs in dit team zijn Sergio Perez en Lance Stroll. Perez ligt tot 2022 vast bij de Britse renstal, Stroll is het zoontje van de grootste aandeelhouder.' Perez wordt over het algemeen gezien als uitstekende coureur en ook Stroll zou met de investering van zijn vader veilig moeten zitten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws