Saward: 'Verstappen heeft meer pit en branie dan Sainz' Formule 1

Saward: 'Verstappen heeft meer pit en branie dan Sainz'

Door Merijn Kramer 21 mei 2020 | 14:33


In de Missed Apex-podcast bespreekt Formule 1-journalist Joe Saward de gebeurtenissen van de afgelopen week op de rijdersmarkt. Volgens hem is het niet gek dat Ferrari voor een coureur als Carlos Sainz kiest. Een kemphaan als Max Verstappen moeten ze er niet bij hebben. Het ligt juist in lijn met de koers die Ferrari al jaren neemt. 

Hoewel Ferrari in 2021 het jongste rijdersduo in 50 jaar presenteert, is het volgens Saward geen rare keuze om Sainz in plaats van Ricciardo in het stoeltje naast Charles Leclerc te zetten. 'Ferrari heeft altijd al de traditie gehad om een echte tweede rijder in te huren. Niemand gaat er natuurlijk naartoe met het idee om tweede viool te spelen', vertelt hij over de keuze voor Sainz.

'Het staat buiten kijf dat Sainz niet de branie of het pit heeft dat Verstappen in zich heeft. Die wil koste wat het kost zijn tegenstander verslaan. Juist die honger gaat leiden tot fouten. Ferrari heeft daarnaast ook gezien dat Sainz ondanks dat gegeven, zijn auto vaker over de streep brengt en voorzichtiger is, daarom is dit een logische keuze voor Ferrari', vertelt Saward in de podcast.

Transfer van Ricciardo niet de slimste

Verder gaat Saward in de podcast ook nog in op het vertrek van Ricciardo bij Renault. 'Ik denk persoonlijk dat het niet de slimste keuze is die je kan maken.' Dat komt namelijk ook door de vele verschuivingen die in de top plaatsvinden bij Renault. 'Straks neemt ingenieur Pat Fry alle informatie mee naar het team dat Ricciardo zojuist verlaten heeft. Ik denk dat we daarom Renault wel goed in de gaten moeten houden', sluit hij af. (Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
22 May 2020 om 00:58

er nzijn nog wel een dozijn dingen die sainz niet heeft en magic max wel,,

Japiootje
21 May 2020 om 16:13

Denk niet dat Verstappen maar 1 seconde wakker ligt van het feit wat Seward vind. Daarnaast vergeet Seward te vertellen dat Ferrari never nooit kans heeft om Vertappen over te nemen van Red Bull .. buiten het feit dat ik op dit moment Red Bull een far better team vind dan Ferrari.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws