Marko haalt uit: 'Dit had Lauda absoluut niet geaccepteerd' Formule 1

Marko haalt uit: 'Dit had Lauda absoluut niet geaccepteerd'

Door Christian Moerman 21 mei 2020 | 16:49


Helmut Marko denkt dat de besprekingen rondom het budgetplafond met de aanwezigheid van Niki Lauda veel soepeler waren verlopen. Naast het feit dat Mercedes nu een cruciale diplomatieke speler mist, zou de Oostenrijker nooit goedkeurend kijken naar de 'onmacht' die de sport de afgelopen weken heeft vertoond.

20 mei was het exact een jaar geleden dat de drievoudig wereldkampioen overleed. Ter nagedachtenis aan de invloedrijke Formule 1-legende sprak Bild met diverse heren die veel met hem gewerkt hebben. Ook Marko kwam aan het woord.

De Red Bull Racing-adviseur mist zijn vriend maar mist ook een persoonlijkheid binnen de sport die de rest van de paddock met een 'geen gelul'-instelling op scherp zet: 'De budgetplafond-discussie was zeker sneller afgerond als Niki er nog was. Toto Wolff is nu het enige aanspreekpunt bij Mercedes.'

'Er is in de besprekingen tussen de teams met de afwezigheid van Niki een diplomatiek gat gevallen. Er vinden nu meer 'achterkamer-afspraken' plaats', vervolgt de 77-jarige Grazer. De onderhandelingen tussen Mercedes en Red Bull verlopen naar Marko's zeggen dus stroever dan toen Lauda nog leefde.

Marko over 'onmacht' en 'brutaliteit'

Tegenover het Duitse medium laat Marko duidelijk weten niet tevreden te zijn met de werkwijze van de Formule 1-organisatie: 'De hele manier waarop wij (als sport, red.) met het coronavirus omgaan had Lauda absoluut niet geaccepteerd. Hij was nooit tevreden geweest met de onmacht en de brutaliteit waarmee er maatregelen genomen worden.'

Marko, die elk Grand Prix-weekend met zijn landgenoot ontbeet, vult nu de ochtenduren nu zonder zijn vriend: 'Ik ontbijt tegenwoordig voornamelijk alleen. Er gaan nu af en toe andere mensen bij mij zitten, maar het kan nooit tippen aan een ontbijtje met Lauda.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws