Er zijn geen plannen voor een Nederlandse Grand Prix in 2020 Formule 1

Er zijn geen plannen voor een Nederlandse Grand Prix in 2020

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 08:47


De Formule 1 staat op het punt om een eerste kalender van 2020 vrij te geven. Volgens The Guardian zal het Formule 1-seizoen beginnen met acht Grands Prix in Europa, allen achter gesloten deuren.

Het plan dat gecreëerd is door Liberty Media zal waarschijnlijk volgende week aangekondigd worden. Er wordt wel meteen een waarschuwing gegeven dat een tweede coronavirus golf alsnog roet in het eten zou kunnen gooien.

De eerste vier races zullen worden verreden in Oostenrijk en in Groot-Brittannië, twee op de Red Bull Ring en twee op Silverstone. Daarna wordt er één race gereden in Hongarije. Hockenheim of Barcelona zal vervolgens het begin van een triple-header zijn.

De race in Duitsland of Spanje wordt opgevolgd door de Grand Prix van België op Spa Francorchamps, om het Europese seizoen af te sluiten met een race in Italië, op Monza. Er zijn geen plannen om een Nederlandse Grand Prix te verrijden in 2020.

Onzekere factoren

Een definitieve start van het seizoen is nog steeds onder voorbehoud van de ontwikkeling van het coronavirus. Allereerst wil de Britse overheid alle mensen die naar Groot-Brittannië reizen twee weken in quarantaine zetten. Mocht deze maatregel doorgedrukt worden, dan zouden de races op Silverstone onmogelijk worden. Hockenheim staat volgens het Britse medium klaar om in te stappen.

Daarnaast zou tweede coronavirus golf de start van het seizoen helemaal af kunnen blazen. Als de Britse regering besluit een lockdown te forceren wanneer de hoeveelheid coronavirus-besmettingen weer opspeelt, kunnen de Britse teams nergens heen. Een seizoensstart lijkt in dat scenario uitgesloten. 'Dat is een enorme vrees', sprak een anonieme woordvoerder van de Formule 1.

'Zodra de teams de fabrieken weer in mogen staat er een kalender vast. Mensen moeten namelijk weten waarop ze zich voorbereiden als ze weer aan het werk gaan', vervolgde de bron. 'Als het goed is valt alles voor de Europese kalender eind volgende week op zijn plek.'

De rest van de kalender staat nog ter discussie. Over het verrijden van Grands Prix in Canada en Singapore wordt nog getwijfeld, de rest van de Formule 1-circuits op de kalender worden gezien als reële opties. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws