Wolff verwerpt favorietenrol: 'Ferrari en Red Bull staan er ook goed voor' Formule 1

Wolff verwerpt favorietenrol: 'Ferrari en Red Bull staan er ook goed voor'

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 09:32


Toto Wolff gelooft dat Mercedes ook in 2020 niet als favoriet het seizoen in gaat. Voor het seizoen begint geeft de Oostenrijker doorgaans aan dat het wachten is tot duidelijk wordt wie er vooraan de grid te vinden is. Ook dit jaar valt hij weer in de herhaling.

'We hebben onszelf nooit als favoriet het seizoen in zien gaan. Sommige mensen zullen zeggen: daar heb je het weer, ze temperen weer de verwachtingen. Maar zo denken wij nou eenmaal. Onze instelling is dat het nooit genoeg is', zo opent de Mercedes-teambaas tegenover RTL.

Waarom blijft de renstal uit Brixworth dit jaar in jaar uit volhouden? 'Dat forceert ons namelijk om continu te blijven innoveren en om zo de prestaties van de auto's snel op te krikken.' Volgens Wolff is het een mentale instelling die zijn team scherp houdt.

Ferrari en Red Bull ook in favorietenrol

Mercedes wist de afgelopen zes jaar de wereldtitel veilig te stellen, daarom zouden zij logischerwijs ook dit jaar de beste papieren hebben. Toch verwacht Wolff stevige concurrentie: 'Wij staan op basis van onze eindklassering vorig jaar zeker op een goede positie, maar dat staan Ferrari en Red Bull ook.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws