Brown: 'Eén land mag de doorgang van de sport niet blokkeren' Formule 1

Brown: 'Eén land mag de doorgang van de sport niet blokkeren'

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 10:23


Zak Brown vindt dat een Formule 1-seizoen zonder een Britse Grand Prix zonde zou zijn, maar dat één tegenstribbelend land het hele Formule 1-seizoen niet tegen mag houden. Desnoods werken de Britse teams volgens de Amerikaan vanuit de rest van Europa.

'Het verhaal dat we voor de race op Silverstone in quarantaine moeten is nieuws, we hebben daarover nog geen definitieve informatie ontvangen. Het maakt de plannen voor de Britse Grand Prix wel wat moeilijker, want er zijn andere opties die zeldzamer zijn', geeft Brown aan volgens de Evening Standard. Hockeheim staat bijvoorbeeld doorgaans niet op de kalender en zou in staat zijn de twee Britse Grands Prix te vervangen.

De Britse overheid wil een quarantainemaatregel doorvoeren waarin alle reizigers die naar Groot-Brittannië komen eerst twee weken afgezonderd moeten worden. Dit zou de Britse teams veel minder bewegingsruimte geven en bovendien zou het tot een afgelasting van de Grand Prix van Groot-Brittannië leiden.

De organisatie van de Formule 1 wil dat de overheid een uitzondering maakt: 'Ik weet dat de Formule 1 en de FIA druk in overleg zijn met de overheid om die uitzondering voor elkaar te krijgen. Iedereen wil racen op Silverstone. Het zou zonde zijn om geen Britse Grand Prix te hebben terwijl we in de rest van Europa wel racen.'

'Dat gezegd hebbende, als alle andere landen klaar zijn voor de Formule 1, dan mag één land de doorgang van de sport niet blokkeren. Als dit Groot-Brittannië zou zijn zou dat zonde zijn, want veel van de teams hebben hier hun thuisbasis. Reizen zou dan een groot obstakel zijn', vervolgt de McLaren-topman. 

Britse teams werken van afstand

Wil dit niet lukken dan is er nog een alternatief. De Britse teams zouden van afstand kunnen werken zodat ze maandelijks niet geconfronteerd worden met de maatregel van de Britse overheid: 'In het draconische scenario dat het Verenigd Koninkrijk weer in lockdown gaat, moeten we buiten het land om werken. Dat zou vervelend zijn.'

'Ik hoop dat we er met de overheid uit komen. Als dat niet lukt dan moeten we in ieder geval zorgen dat we nog rond kunnen reizen', concludeert Brown. Ook als er geen Britse Grand Prix verreden kan worden zou de sport in 2020 gewoon een wereldkampioenschap moeten houden. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws