Heidfeld: 'De Schumachers weten precies wanneer je de F1 in moet' Formule 1

Heidfeld: 'De Schumachers weten precies wanneer je de F1 in moet'

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 11:10


Nick Heidfeld denkt dat Mick Schumacher, het zoontje van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, in 2020 al in de Formule 1 te zien zou kunnen zijn. Alfa Romeo heeft nog geen contracten verlengd en Antonio Giovinazzi oogde in 2019 met vlagen onzeker.

'Het mooie aan de familie Schumacher is dat ze precies weten wanneer je de Formule 1 in moet. Zo weet je dat je er niet te vroeg instapt', aldus de voormalig BMW-Sauber-coureur via Motorsport-Total.

Blijkbaar zou Schumacher toe zijn aan een overstap naar de koningsklasse, als het aan de oud F1-rijder ligt dit jaar al: 'Het zou mij niet verbazen als we hem dit seizoen al in een Formule 1-bolide zien. Natuurlijk niet bij Ferrari, maar wellicht bij Alfa Romeo, in 2021 zijn allebei de stoeltjes daar nog beschikbaar.'

Alfa Romeo houdt opties open

Bij Alfa Romeo ligt er voor na 2020 nog geen coureur vast. Kimi Raikkonen is al aan de oude kant en de kans zit er in dat hij er na 2020 een einde aan breit. Daarnaast heeft Giovinazzi in 2019 laten zien dat hij consistentie mist.

'Als hij goede prestaties neerzet in de Formule 2 en Giovinazzi nóg onregelmatiger presteert dan vorig jaar, dan zou het kunnen dat hij volgend jaar al doorstroomt', voorspelt de Duitser. (Foto: Ferrari F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws