Domenicali: 'Sainz moet zich voorbereiden op druk van Ferrari' Formule 1

Domenicali: 'Sainz moet zich voorbereiden op druk van Ferrari'

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 11:37


Stefano Domenicali, de voormalige teambaas van Ferrari, denkt dat Carlos Sainz jr. de druk van Ferrari moet zien te weerstaan. Volgens de Italiaan zou het geen onverstandig idee zijn voor Sainz om in de leer te gaan bij een van zijn landgenoten, Fernando Alonso.

'De relatie tussen Ferrari en Spaanse autocoureurs is altijd belangrijk geweest. Eerst met Fernando Alonso en nu met Sainz. Het is een mogelijkheid voor een Spanjaard om Ferrari wereldkampioen te maken. Carlos is een bijzonder sterke coureur, op het circuit en op mentaal gebied', vindt de 55-jarige Formule 1-kenner.

Sainz komt in een team terecht waar de verwachtingen altijd hoog liggen: 'Het wordt belangrijk voor Sainz om zich voor te bereiden dit jaar zodat hij de druk van Ferrari kan weerstaan. Ik denk dat Alonso hem daar maar al te graag mee helpt.'

'Fernando en Sainz sr. zijn goede vrienden en ik denk dat hij, samen met zijn vader, goed zijn ervaring over kan brengen op Sainz jr.', vervolgt Domenicali tegenover AS. Met de (mentale) steun van de twee heren moet Sainz klaargestoomd worden voor een termijn bij Ferrari.

Ferrari kiest voor Sainz?

Ferrari besloot om voor Sainz te kiezen. Sainz, die in 2021 op 26-jarige leeftijd naar de renstal uit Maranello vertrekt, is volgens Domenicali een logische keuze voor Ferrari: 'Ferrari is op zoek gegaan naar stabiliteit en balans.'

'Allebei de coureurs die vanaf 2021 voor Ferrari rijden zijn jong en getalenteerd, ze moeten aan de slag. Maar het valt of staat bij het materiaal dat ze meekrijgen. Ferrari gokt natuurlijk op Charles Leclerc, maar dat betekent niet dat Sainz zichzelf niet kan bewijzen', concludeert de oud Ferrari-topman. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws