Formule 1 op weg naar 'handicap-systeem' voor aerodynamische ontwikkelingen Formule 1

Formule 1 op weg naar 'handicap-systeem' voor aerodynamische ontwikkelingen

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 12:24


De teams zijn druk bezig met het afronden van de budgetplafondbesprekingen. De uitgaven van de teams gaan omlaag, maar daar blijft het niet bij. De nieuwe deal rondom het budgetplafond is inclusief een 'handicap-systeem' voor de aerodynamische ontwikkelingen van de teams.

'Op de lange termijn wordt ook een radicaal 'handicap-systeem' voorgesteld voor aerodynamische ontwikkeling', suggereert Motorsport. De slechtst presterende teams zouden in dit systeem meer tijd in de windtunnel door mogen brengen dan de goed presterende teams. Zo zou het veld door de jaren heen dichter bij elkaar komen te liggen.

Hoewel er over veel van de toevoegingen aan het budgetplafond getwijfeld werd, heeft dit handicap-systeem de afgelopen tijd aan populariteit gewonnen: 'Het voelt een stuk minder kunstmatig dan andere oplossingen.'

Teams kunnen designs gaan delen

Naast dit handicap-systeem wordt ook een open source onderdelen-aanpak overwogen. Het ontwerp van standaardsystemen - zoals pedalen en stuurkolommen - zou dan gedeeld worden met de andere teams zodat de kleinere spelers binnen de sport op R&D-kosten kunnen besparen.

Het pakket aan maatregelen zal later vandaag via e-vote (digitale stemronde, red.) goed- of afgekeurd worden. In principe is men op zoek naar unanimiteit, hoewel de FIA het maatregelenpakket bij een meerderheid (6/10 teams) reglementair gezien door kan drukken. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws