'Er wordt geen uitzondering gemaakt, ook niet voor de Formule 1' Formule 1

'Er wordt geen uitzondering gemaakt, ook niet voor de Formule 1'

Door Christian Moerman 22 mei 2020 | 14:46


De Grand Prix van Groot-Brittannië lijkt geen doorgang te vinden. De Britse overheid heeft aangegeven vergaande maatregelen te treffen in het gevecht tegen het coronavirus. Deze maatregelen zitten een race op Silverstone in de weg, maar belemmeren bovendien de in Engeland gesitueerde teams.

'Engeland heeft aangegeven dat elke reiziger die het land binnenkomt vanaf 1 juli veertien dagen in quarantaine moet verblijven. Er wordt geen uitzondering gemaakt, ook niet voor de Formule 1. Silverstone kan fluiten naar twee races op de voorgestelde data', wordt gemeld via Auto Motor und Sport door hoofdredacteur Michael Schmidt.

De eerste twee Grands Prix worden vermoedelijk op de Red Bull Ring verreden, bij het reizen van de Red Bull Ring naar Silverstone zou het mis gaan: 'De Formule 1-teams, die in zouden vliegen vanuit Oostenrijk, zouden bij aankomst twee weken in quarantaine moeten verblijven. Dan is de datum van de eerste race al gepasseerd.' Een Britse Grand Prix lijkt dus hoogstonwaarschijnlijk.

Problemen voor Britse teams

Vervelend dat de Grands Prix van Groot-Brittannië wegvallen, maar op termijn heeft het ook gevolgen voor de sport: 'De quarantainereglementen vormen ook zonder Britse Grand Prix een obstakel voor de sport. Zeven teams hebben een thuisbasis in Groot-Brittannië, na elke terugkeer naar het land moeten ze dus veertien dagen binnen zitten.'

'Het betekent dat de Formule 1 in blokken moet plannen, met gaten van drie weken tussen de races in. Oorspronkelijk wilde Liberty Media deze week de herziene kalender publiceren, nu moeten ze de boel weer omgooien', vervolgt Schmidt. De mensen die verantwoordelijk zijn voor het produceren van de kalender staan onder enorme druk. Het zou het beste zijn om veel races achter elkaar te rijden, zo blijven de teams in beweging.

Hockenheim stapt naar voren

Welk circuit gaat het wegvallen van Silverstone neutraliseren? Hockenheim is veelvuldig in verband gebracht met het organiseren van één, of misschien wel twee, Grands Prix: 'De nieuwe informatie met betrekking tot de Grand Prix van Groot-Brittannië vergroot de kans op een race in Hockenheim.'

'Geografisch gezien ligt het op de weg terug van Spielberg naar de fabrieken en de organisatie van het circuit heeft al aangegeven interesse te hebben in het houden van een race.' Het Duitse circuit behoort dus zeker tot een van de opties om alsnog aan een redelijke hoeveelheid races te komen in het 2020-seizoen.

Duitse Grands Prix een serieuze optie

Jorn Teske, CEO van Hockenheim Circuit, geeft aan een race in Duitsland in meerdere scenario's voor ogen te hebben: 'We praten veel met de Formule 1. Als de quarantainereglementen in Groot-Brittannië doorgezet worden vergroot dit voor ons de kans om een race te organiseren. Maar als de Britse Grand Prix wél doorgezet wordt, betekent dit niet dat wij meteen wegvallen. Er staan meerdere wankelende kandidaten op de agenda.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws