F1 en Britse overheid werken aan oplossing voor GP Groot-Brittannië Formule 1

F1 en Britse overheid werken aan oplossing voor GP Groot-Brittannië

Door Harry Verolme 22 mei 2020 | 20:07


Door een nieuw maatregelenpakket van de Britse overheid, waaronder een quarantaine van twee weken die ingaat op 8 juni, staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op losse schroeven. Hoewel voor bepaalde sectoren zoals transport uitzonderingen gelden, kan de F1-race op Silverstone vooralsnog niet op dezelfde steun rekenen.

Zoals het er op dit moment uitziet, lijkt het er dan ook op dat de twee F1-races die gepland staan voor de laatste weken van juli niet door zullen gaan. Een woordvoerder van de Formule 1 probeert de hoop echter in leven te houden. 'We werken nauw samen met de overheid om een oplossing te vinden voor de implicaties van het beleid op de F1 en Silverstone. Veiligheid heeft de eerste prioriteit', aldus de woordvoerder tegenover The Race. Duidelijk is niet hoe dichtbij een oplossing de partijen zijn.

Hoewel evenementen technisch gezien achter gesloten deuren zullen mogen plaatsvinden in Groot-Brittannië, komen de F1-races op Silverstone in gevaar omdat het F1-personeel volgens de nieuwe regels niet op tijd aan het werk kunnen gaan. Het land mogen ze wel in, maar de quarantaine van twee weken gooit roet in het eten, tenzij er nog een oplossing gevonden kan worden.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws