Wolff onthutst door gedrag F1-teams: 'Nog nooit zoveel manipulatie meegemaakt' Formule 1

Wolff onthutst door gedrag F1-teams: 'Nog nooit zoveel manipulatie meegemaakt'

Door Harry Verolme 22 mei 2020 | 20:50


De Formule 1 heeft in de afgelopen maanden meermaals met alle teams om de tafel moeten gaan zitten om oplossingen te verzinnen in het licht van de coronacrisis. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich hardop uitgesproken tegen diegenen die tijdens deze 'rustperiode' hun politieke agenda voorop hebben.

Wolff vertelt in een interview met ESPN niet te spreken te zijn over de manier waarop sommige F1-teams zich bijvoorbeeld in de media hebben uitgelaten. 'Al sinds 2009 werk ik in de sport, maar ik heb in mijn tijd in de Formule 1 nimmer zoveel opportunisme en manipulatie gezien en meegemaakt als nu. De afgelopen zes maanden zijn de meest politieke tijden in F1 geweest sinds ik erin actief ben.'

Dat de politieke situatie momenteel zo heftig is in de F1, komt als een teleurstelling voor Wolff, maar toch ziet de man die Mercedes naar zes wereldtitels leidde wel licht aan het eind van de tunnel. 'Aan het eind van de dag houden we allemaal om dezelfde reden van de sport: prestaties. Wanneer we eenmaal weer kunnen racen, dan verwacht ik dat deze onzin ophoudt. Dan is het namelijk irrelevant', concludeert Wolff.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws