'McLaren zet kwaad bloed bij obligatiehouders met nieuwe hypotheekaanvraag' Formule 1

'McLaren zet kwaad bloed bij obligatiehouders met nieuwe hypotheekaanvraag'

Door Joris Verwijst 23 mei 2020 | 09:59


McLaren heeft kwaad bloed gezet bij haar obligatiehouders. Dat schrijft de Financial Times. Inzet van het meningsverschil is de hypotheek die de autofabrikant wil afsluiten op haar collectie historische auto's. 

Volgens de obligatiehouders zijn de bolides al bij een eerdere uitgifte van obligaties ingezet als onderpand. De nieuwe hypotheek is nodig vanwege de coronacrisis. Medewerkers zitten thuis, het management en de coureurs leverden al salaris in. Daarnaast werd een aanvraag voor een lening van 150 miljoen pond bij de Britse overheid afgewezen. 

Omdat er toch geld nodig is, wil men een hypotheek nemen op het McLaren Technology Centre en de bijbehorende collectie auto's. De waarde van de hypotheek moet 250 miljoen euro zijn. Als McLaren de verstrekker van de hypotheek niet kan terugbetalen, dan komt het onderpand in bezit van de geldschieters. De krant schrijft dat een groep investeerders nu in opstand komt tegen de aanvraag van de hypotheek. 

De auto's zouden namelijk eerder al als onderpand hebben gediend in een eerdere lening. Dat zou gebeurd zijn in 2017, toen het bedrijf voormalig topman Ron Dennis uit moest kopen. Destijds werd er 525 miljoen pond opgehaald. De investeerders hebben het advocatenkantoor Paul Hastings uit Amerika ingeschakeld om een stokje te steken voor de hypotheekaanvraag van McLaren.

Als de nieuwe hypotheek niet kan worden afgesloten, zullen de problemen bij McLaren niet minder worden. De gevolgen voor bijvoorbeeld deelname aan de Formule 1 zijn echter onbekend. Volgens het Algemeen Dagblad heeft McLaren naar eigen zeggen 280 miljoen nodig om de coronacrisis te overleven. (Foto: McLaren F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws