Horner kraakt overeenkomst teams: 'Geen fan van racen met handicap' Formule 1

Horner kraakt overeenkomst teams: 'Geen fan van racen met handicap'

Door Joris Verwijst 23 mei 2020 | 10:44


Christian Horner is niet enthousiast geworden van het nieuwe pakket met regels om de Formule 1 toekomstbestendig te maken. Onderdeel daarvan is onder meer een aanpassing in de budgetcap, maar ook afspraken op het gebied van Research & Development (ontwikkeling). 

De nieuwe afspraken bestaan onder meer uit een aanpassing in de regels op het gebied van ontwikkeling. De kampioen bij de constructeurs mag in beginsel 90% van een vastgesteld urenquotum spenderen aan bijvoorbeeld de windtunnel, terwijl dit voor het team dat laatste wordt 112,5% is. Richting 2025 wordt dit opgebouwd richting 70% en 115%.  

Horner: 'Geen fan van racen met handicap'

In gesprek met The Race geeft Horner aan dat hij 'geen fan is van racen met een handicap'. 'Desondanks kijkt Red Bull naar het grotere geheel. Als een team meer tijd mag besteden aan ontwikkeling, dan heeft dat een significante impact.' Horner is blij met een aanpassing van de regel. 

'Gelukkig is de regel iets aangepast, want het was niet mogelijk om de regel te negeren. Het gaat nu om een lineair verval tussen de kampioen en het laatste team. Dat is beter dan de eerste drie teams isoleren en dat er vanaf de vierde plek pas meer tijd beschikbaar komt. Het is hoe het is, we zullen zien welk effect deze regels gaan hebben.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws