Hill bang voor minachtig 2020-kampioenschap: 'Mensen willen dit niet winnen' Formule 1

Hill bang voor minachtig 2020-kampioenschap: 'Mensen willen dit niet winnen'

Door Maurits Kappetijn 24 mei 2020 | 19:30


Damon Hill is bang dat veel teams en coureurs anders met het 2020-kampioenschap om zullen springen dan normaal. Door het flink gemuteerde seizoen is de glans er al snel vanaf en dat maakt een kampioenschap wellicht minder waardig. De voormalig wereldkampioen waakt voor dit scenario.

In The Evening Standard laat Hill weten dat het kampioenschap van 2020 uiteindelijk van mindere waarde kan worden geschat dan dat van een ander jaar. 'Mensen zullen het behalen van een titel dit jaar op termijn gaan minachten, omdat er minder races zijn en op andere circuits zal worden geracet. Mensen zullen beargumenteren dat dit niet een echt kampioenschap is en misschien zijn er coureurs die dit jaar niet eens kampioen willen worden.'

Zelf staat de Brit niet achter de gedachte dat een 2020-titel van mindere waarde zou zijn. 'In tegendeel zelfs. Al die onzekerheid en intensiteit kan er juist voor zorgen dat dit wereldkampioenschap moeilijker te behalen is. Het vereist verregaande kwaliteiten. De uitdaging wordt om dit op mentaal vlak goed te spelen. Het wordt anders, maar niet minder zwaar.' (Foto: Ferrari F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Vince78
25 May 2020 om 11:14

Zodra de auto's weer op de grid staan, willen ze allemaal weer winnen. Publiek of geen publiek ter plaatse.

Dus dat gaat helemaal goedkomen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws