'Vettel zocht al aan het einde van 2019 contact met Mercedes en Wolff' Formule 1

'Vettel zocht al aan het einde van 2019 contact met Mercedes en Wolff'

Door Maurits Kappetijn 24 mei 2020 | 20:25


Een overgang van Sebastian Vettel naar Mercedes lijkt door steeds meer bronnen bevestigd te worden. Aan het einde van 2019 zou de Duitser nu zelfs al contact hebben gelegd met Mercedes-teambaas Toto Wolff, waarmee de soap zou zijn begonnen.

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com was de koek bij Ferrari voor Vettel al lange tijd op. Aan het einde van het 2019-seizoen zocht Vettel contact met Wolff en Mercedes om een mogelijke overgang voor 2021 te bespreken. Nu er voor Vettel geen plek meer is bij Ferrari na 2020 zouden die gesprekken zijn hervat.

Of Mercedes het gouden duo Bottas-Hamilton zou willen aantasten, is echter de vraag. Beide heren werkten al enkele jaren succesvol samen en haalden zo de ene na de andere prijs binnen. Vettel zou onbalans kunnen brengen, gezien zijn potentiële snelheid. De coureur won dan ook al een handvol wereldtitels in de Formule 1.

Mogelijk andere motieven voor Mercedes

Volgens de bovengenoemde bron moet ook niet uitgesloten worden dat Mercedes interesse in Vettel door laat schemeren om paniek te zaaien bij haar concurrenten. De Duitse coureur zou immers vitale informatie van Ferrari naar Mercedes kunnen sluizen en dat is een scenario waar het team in Maranello niet om staat te springen. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws