Journalist: '2019 liet mogelijk de grenzen van Ricciardo zien' Formule 1

Journalist: '2019 liet mogelijk de grenzen van Ricciardo zien'

Door Joshua Jacobs 25 mei 2020 | 10:59


De Franse F1-journalist Julien Billiotte analyseert uittredend Renault-coureur Daniel Ricciardo. De Australiër vertrekt naar McLaren, wat de Fransman de indruk geeft dat de Australiër zich wel van zijn slechtste kant heeft laten zien. Daarmee bespreekt hij een voor het publiek lastig zichtbaar onderwerp, namelijk wat er achter de schermen is gezegd en beloofd tussen het merk en de coureur.

'Laten we zeggen dat ik denk dat het seizoen 2019 mogelijk zijn grenzen heeft onthuld, vooral op het gebied van leiderschap', twittert de AutoHebdo-schrijver. Die blijft Ricciardo 'natuurlijk' een fantastische coureur vinden waarvan de marktwaarde niet is gekelderd. 'Hij kan kampioen worden door de juiste auto te erven. Het wordt lastiger als het gaat om mensen samenbrengen om een matige auto om te toveren in een goede auto.'

Het vroege vertrek steekt duidelijk wel bij de Fransen. Abiteboul liet onlangs weten dat men voor succes op de langere termijn betrouwbare mensen nodig had. Echter heeft Renault een reputatie als het gaat om beloftes: er zijn meerdere verhalen waarbij het merk beloofde te verbeteren. Het zou kunnen zijn dat Ricciardo niet genoeg vooruitgang heeft gezien, of de budgetproblemen van het Franse merk aan heeft zien komen en daaruit zijn conclusies heeft getrokken. (Foto: Renault F1 Sport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws