Renault-teambaas blij met budgetregels: 'Hebben intentie om te blijven' Formule 1

Renault-teambaas blij met budgetregels: 'Hebben intentie om te blijven'

Door Joshua Jacobs 25 mei 2020 | 12:17


De nieuwe budgetplafondregels zijn in goede aarde gevallen bij Renault-teambaas Cyril Abiteboul die voorziet dat op deze manier het een stuk realistischer is voor Renault om in de F1 te blijven. 'We werkten al jaren hard om dit er doorheen te krijgen, en het gaat waarschijnlijk erg goed voor ons uitpakken.'

De Fransman ziet dat de prijzengeldverdeling er veel gezonder uit ziet. Dit mondt uit in een veel beter zakelijk model. Het budgetplafond is veel lager geworden dan wat men eerst voorstelde, wat Renault gelukkig prijst dat men eindelijk naar het team heeft geluisterd. Deze waarde zit dicht in de buurt bij welk budget het team had om mee te werken, schrijft Autosport.com.

Lagere kosten helpen om te blijven

Abiteboul is blij dat de gestoorde ontwikkelingsrace voor de V6-hybridemotor, de belangrijkste pijler voor succes sinds 2014, eindelijk aan banden is gelegd. 'Het is waanzinnig wat we uitgaven aan de motor.' Het team zou flink last hebben van de coronacrisis en binnenkort flink moeten gaan bezuinigen.

Renault wil graag blijven naar eigen zeggen. Het heeft die intentie aangezien het team al sinds de jaren zeventig (grotendeels) in de sport verbleef. Sowieso zal Renault met Nissan vasthouden aan Formule E, voor Formule 1 moeten we nog even wachten.

Besluit blijft nog uit

Een keihard besluit heeft men nog niet genomen, maar de voortekenen zijn goed. Bepaalde F1-techniek kan immers overgeheveld worden naar Formule E volgens de teamleider.

'F1 drijft innovatie aan, en motorsport heeft een unieke waarde. Het is belangrijk om je vast te houden aan je wortels, je oorsprong. Wel moeten we het nog beter doen met de marketing', aldus Abiteboul. (Foto: Renault F1 Sport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws